Rättvisepartiet Socialisterna

Idag utanför systembolaget var folk förbannade. Ett kollektivt engagemang på tre stycken försökte förtvivlat rädda denna arma civilisation. Nobelt tycker vissa. Jonas den enerverande fittan tyckte annorlunda. Ställde min påse på marken, tog av mig väskan. Tittade undrande på tidningarna och namnunderskrifterna. Jag ville bli sedd och uppmärksammad. Det blev jag. En 40-årig medmänniska med en näve gott och blandat initierade samtalet.

- Hej, du är välkommen att skriva på för jobben.

- Mja, vi får se. Kostar det 20 kr?

- Kommunfullmäktige vill skära ner den offentliga sektorn med 30 miljoner. Det är alltså skola, äldrevård och liknande! Han pratade med en treåring, det var uppenbart.

- Okej, när ska dom göra det då?

- Röstningen är nu på onsdag och vi ska ordna en motdemonstration för att försvara jobben! Vi står på arbetarnas sida. Han tuggade extra hårt på sötlakritsen, ställningstagandet var tydligen väldigt viktigt.

- Jaha, men kan inte dessa nedskärningar vara relevanta? I skolan till exempel har vi sett ett svikande elevunderlag under flera år vilket inte kommer bli bättre inom de närmsta tio åren. Det kombinerat med en lågkonjuktur kan tyckas rättfärdiga vissa nedskärningar?

-Tysnad- Efter ett tag började jag räkna.

3... 4... - mannen börjar tugga igen och tittar nu direkt på mig- 5... 6..

- Näe.

-Tystnad-

-Nähäpp.

Jag samlade ihop mina tillhörigheter, sa "ha en bra dag" och gick till bussen.

Kommentarer
Postat av: Erica @ toliveforchrist

Svar: Hej, Jonas!

Vi vet det eftersom det står i Bibeln, och inte genom någon annan källa eller så. Om man inte är kristen kan jag förstå om man inte uppfattar Bibeln som en trovärdig källa. Men för oss som tror att Bibeln är Guds ord så blir det istället den bästa källan. Sen känns det också väldigt naturligt med själva tanken på en uppståndelsekropp eftersom vi tror på ett evigt liv tillsammans med Jesus och är medveten om att den kropp vi har nu åldras och inte kan vara vid liv för evigt.

Skriv gärna igen om du undrar något mer.

God bless!

2009-11-29 @ 17:38:38
URL: http://toliveforchrist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0