Ny livsstil

Jag har en smygande misstanke om att min mage börjar säga ifrån. Tror jag har blivit laktosintolerant vilket inte är en fruktansvärt bra nyhet. Jag har sett det på två sätt:

a) Jag får inte dricka mjölk vilket utesluter alla grymma kombinationer som bullar och mjölk, wienerbröd och mjölk, korv med bröd och mjök och mjölk och bullar. Fantastiskt tråkigt att eliten av all mat måste ignoreras för resten av livet. Det går inte i praktiken att äta bullar utan ett mjölkglas. Helt omöjligt.

b) Jag har fått en ursäkt att bara dricka cola. Tänkte länge på vad jag skulle ersätta mjölken med. Var länge inne på Baileys eller kanske någon fin Chardonnay. Men vin och bullar är nog vad Hitler njöt av efter en hård dag av vansinne. Det fick bli cola vilket, helt logiskt, borde innebära att jag nu är en professionell läskedrickare. Har varit nere i farmarligorna hela livet men har pga. allergi fått ett gratiskort till a-laget med alla woware och cs-nördar. Fantastiskt.

Btw. Modern Warfare är awesome. Regerar på internet.


Moon

Kan inte blogga. Har sett Moon. Helt tom i skallen, thunderstruck. Satan så bra film.

Rättvisepartiet Socialisterna

Idag utanför systembolaget var folk förbannade. Ett kollektivt engagemang på tre stycken försökte förtvivlat rädda denna arma civilisation. Nobelt tycker vissa. Jonas den enerverande fittan tyckte annorlunda. Ställde min påse på marken, tog av mig väskan. Tittade undrande på tidningarna och namnunderskrifterna. Jag ville bli sedd och uppmärksammad. Det blev jag. En 40-årig medmänniska med en näve gott och blandat initierade samtalet.

- Hej, du är välkommen att skriva på för jobben.

- Mja, vi får se. Kostar det 20 kr?

- Kommunfullmäktige vill skära ner den offentliga sektorn med 30 miljoner. Det är alltså skola, äldrevård och liknande! Han pratade med en treåring, det var uppenbart.

- Okej, när ska dom göra det då?

- Röstningen är nu på onsdag och vi ska ordna en motdemonstration för att försvara jobben! Vi står på arbetarnas sida. Han tuggade extra hårt på sötlakritsen, ställningstagandet var tydligen väldigt viktigt.

- Jaha, men kan inte dessa nedskärningar vara relevanta? I skolan till exempel har vi sett ett svikande elevunderlag under flera år vilket inte kommer bli bättre inom de närmsta tio åren. Det kombinerat med en lågkonjuktur kan tyckas rättfärdiga vissa nedskärningar?

-Tysnad- Efter ett tag började jag räkna.

3... 4... - mannen börjar tugga igen och tittar nu direkt på mig- 5... 6..

- Näe.

-Tystnad-

-Nähäpp.

Jag samlade ihop mina tillhörigheter, sa "ha en bra dag" och gick till bussen.

Talangen.

Jag är inget mattegeni. Tvärtom. Mina kunskaper inom matematiken sträcker sig inte längre än att jag fortfarande undrar vad den förbannade liggande stolen är. Katastrof. Idag försökte jag besegra problemet; räkna enkel procent med djupt ologisk metodik. Vad är procent? Tyvärr funkar inte djupa existentiella frågor på matteformler och det hjälpte inte att mina uträkningar såg ut såhär:

320 -> 360 är en ökning på... öööö. 40? 40. vilket borde ge en procentuell ökning på hmm. 320/360? 360/320? 320/40.? = :( Jag slutade efter att miniräknaren idiotförklarade mig och emigrerade. Skrek några könsord efter den och gav upp.

Bestämde mig för att använda en livlina och ringde en vän.

- Mmmm?
- Du vet att jag är ett mattegeni va?
- Jaja
- Jag skulle aldrig glömma något gemene man borde ha lärt sig i årskurs 6
- Nej nej.
- Hur räknar man ut procent?
- Hur menar du?
- Procent.
- ?....! Herregud Jonas.

Universitetet äger.

Nästa steg.

Jag följer 82 kanaler på youtube. Vissa av dom postar inte jätteofta vilket kanske lämnar hälften som är riktigt aktiva (2-3 videos/vecka). Det är inte ett problem än så länge men en kanal har varit väldigt svår att följa. Varje gång jag trycker på prenumerera-knappen fylls min inkorg av nya videos dagen efter, andra användare trängs undan väldigt fort och all tid går åt till diverse nyheter. För att motverka problemet har jag nu startat ett till konto på youtube för att kunna följa det där andra kontot utan katastrofala problem. Newsfollower1. Jag vet, ganska bögigt men var antingen det eller newsfollowerify. Lätt val.

Tycker youtube borde skjutas för att dom tog bort videos watched. Var uppe i nästan 20k. Så jävla nära.

Visst håller du med Pira?


Dagen D

D står såklart för pank. Jag är fantastiskt pank, igår sålde jag mina kläder och gick omkring i en tunna. Idag sålde jag den för ett dåligt skämt och en fiskpinne, nu är jag hungrig och naken.
Allt är inte katastrof på Pedagoggränd utan små bleka moln syns på horisonten. Efter att ha försmäktat här i mer än 6 månader har jag nu fått gardiner. Eftersom man inte är helt inflyttad någonstans innan gardinerna är uppe antar jag att mitt seghetspris kommer strax. Kommer göra min talanglössamling komplett.

Några bilder:

Klassfest/deprimeringsparty



Grymma tårtor. Speciellt den som är bättre (ni vet exakt vilken jag menar).
Fick inte bara groteska tårtor. Även en fantastisk teckning som visar hur min häst ser ut som färdig produkt. Åker direkt upp på kylskåpet.



Jag ger och jag ger och jag ger.


Helgen

Det har varit en hård helg, ungefär som då de allierade stormade Normandie. Fast studentversionen. Fredagen bjöd på en ovanlig syn. Jonas sadlade om och blev bartender. Med en djup förakt för vad begreppet småtimmar egentligen borde innebära serverade jag öl, drinkar och diverse micrad mat till studenter som tydligen inte ville leva längre. En snubbe hängde av sina byxor i garderoben, en annan tyckte det var jävligt bra att inga invandrare jobbade och en tredje hade tydligen sålt all skam i kroppen till någon bättre behövande.

Lördagen var en fantastisk dag, såg Betner. Tycker det är fruktansvärt stimulerande när någon som är intelligentare än en själv uttrycker nästan exakt samma åsikter man själv har. Magnus erbjöd inte bara djup fiskomik utan bjöd även på en lösning till Israel/Palestina konflikten. Hela showen var en gastromonogisk resa av rang men kunde, tyvärr, inte räcka hela kvällen. Vi tog bussen till TC som i sin avlånghet alltid har spännande hörn att utforska. Tyvärr var DJn en jävla fitta och jag menar det verkligen. Jag menar det ur varje dålig synvinkel ni än kan tänka er. Det gick inte att dansa.

Reggaebusschauffören borde få nobels fredspris efter Obama. Aldrig åkt en buss och varit genuint lycklig förut, var en surrealistisk upplevelse.

Peace and love.

Det bäst jag sett, någonsin.

Mitt första barn kommer troligen inte vara lika awesome.

Hej igen.

Redaktionen tog ett sabbatsår men blev less efter en dag.

Har en brinnande längtan efter snus. Skulle sluta snusa på min födelsedag för att få ett datum som man lätt skulle komma ihåg. Det gick bra till första rasten på skoldagen då mina klasskamrater helt sonika blev onda djur med åskväder bakom sig. Ni vet, som när gamla tanter i skräckfilmer pekar på det där mörka huset på kullen. Med en bestämdhet som inte setts sedan Aragorn ville ha den sista mackan sprang jag till närmsta affär och köpte en dosa. Skammen.

Ska se Inglorious Basterds nu. Laters.

Genialiskt

Har skrattat i 5 minuter. Utan överdrift.

Då var vi där igen.....

Vid nyårs kommer varenda talanglös krönikör ut med något som ska likna en nyårskrönika. Eftersom den är packad med händelser man sedan länge glömt fylls vi med ångest och en känsla av underlägsenhet. Jag ska också göra en sån och ni kan lita på att den kommer vara enormt dålig. Krävs bara två punkter; helikopterrånet och när EMDs dator stals. Nåja, till poängen. Jag fyller år vilket kan vara en anledning att titta till framtiden istället för bromsspåret som varit. Vad händer i mitt liv annat än pretentiösa självavrunkningar i bloggform?
  • Fusion är rätt häftigt. Kanske ska slänga ett öga på det
  • Ska sluta titta på How I met your mother. Serien har gått samma väg som Scrubs.
  • Vill skapa ett mysterium, kanske en stenplatta under mitt golv med instruktioner som ingen förstår. Om flera hundra år kommer någon, efter en allt för stor statlig budget, göra en EXTREMT komplicerad kladdkaka, bli besviken och ljudligt förbanna mitt namn. Om jag har tur stämmer kanske framtida staten personen i fråga.
  • Ska lära mig hur man vattnar blommor. Vill inte ha mer fiaskon i hemmet där saker förmultnar utan att jag märker något.
/Jonas

Sexkapader

Jag hade en lugn lördag med få sociala inslag. Försökte med outtröttlig entusiasm ta ännu ett steg mot ett totalt förtvinande. Ger tydligen inte upp förän benen inte längre orkar bära min snart enorma överkropp. Somnade fem och vaknade åtta av ett mystiskt djungelljud. I drömmen bankade folk på stora trummor medan apor skrek en djup och hjärtskärande ångest. Tydligen hände någonting hemskt och insåg medan jag sakta återvände till verkligheten att trummorna kom från väggen och apan var min grannes flickvän. Vad gör man? Efter tre timmars sömn är hjärnan inte ett strömlinjeformat höghastighetsvapen. Jag bankade ursinningt på väggen men mina ansträngningar var förgäves, gav upp när jag insåg att jag omedvetet hade skapat en baktakt.

Plan B tog längre tid att formulera och jag slets mellan att skrika "håll för fan käften Jenna Jameson din smutsiga slyna" och att vackert knacka på dörren med ett fantastiskt morgonstånd och fråga om man fick vara med. Jag valde mittenvägen och använde mina öronproppar. Det blockade kvinnans hysteriska skrik men inte deras nu avtagande trumsolo. Jag gillade inte att höra deras tempoväxlingar och deras imponerande slutspurt innan allt abrupt blev tyst.

Sedan drömde jag om Jonas Bränström som gerillakrigare. Var rätt underhållande.

Preskriberat.

Jag lämnar nu farmville. Min strävan att försörja mitt närområde med bra grödor till låga priser har nu börjat ha ett för högt personligt pris. Min dator luktar gödsel och när jag har stannat för ofta på en och samma plats finns ofta en liten jordhög kvar. Inte nog med det. Jag har börjat rösta på centerpartiet, tycker bensinpriset är för högt och argumenterar ljudligt om den orättvisa behandlingen av icke-urbaniserade samhällen. Jag har blivit en hillbilly vilket inte bara är skamligt utan faktiskt väldigt paradoxalt med tanke på att jag aldrig har mjölkat en ko. Det är inte riktigt sant. Mjölkade en ko då jag gick i trean eller något men kan inte riktigt ta all cred för det då bonden, som höll mig allt för länge i handen, styrde det hela.

Men den största anledningen är nog att jag har nött ut min mus. Var tionde klick eller så funkar den inte. Katastrof.

Msn





Maths


http://www.antonabele.se/roster/blivande-stadsminister




Jonas


herregud




Maths


staDsminister




Maths


han kan få vara byminister för mig




Jonas


hahaha =) märkte inte det




Jonas


fail




Maths


vad sägs om eeeeh




Maths


där kristi brud softade




Maths


KNUTBY




Jonas


aaaa =) klok by




Maths


klokby... vart ligger den?




Maths


;)




Jonas


lite till höger om anarkistianstad




Jonas


men till vänster om fascistiborg




Maths


hmm, den som ligger under kristenstad?




Jonas


precis

Erektion

Av någon outgrundlig anledning googlade jag erektion och fick, som väntat, hjälp med alla sortens potensproblem som tydligen drabbar folk i alla åldrar. Det var inte det jag var ute efter även om du, kära läsare, nu misstänker det. Nej, det jag var ute efter var en medicinsk definition på "erektion" och ville antingen att wikipedia eller whatever skulle hjälpa mig. De lyste med sin frånvaro och jag undrade hur många olika potensproblem som får plats i en webbläsare. Jag räknade till 17. Ganska många med tanke på att det är en relativt enkel kroppslig funktion.

Jag blev nyfiken och googlade på Erection och tänkte jämföra hur väl Sverige lyckas tävla med Engelska potensproblem. Allt de behövde slå var 17. Enkel match för alla söndersupna Irländare. Men det som nu träffade min hornhinna blåste alla tankar på tävlande till medeltiden. "Death erection - Wikipedia, the free encyclopedia". Det här är FÖR coolt. Tänkte mig direkt hur någon dött av sin egen erektion, associerade vidare till några obehagliga scenarion och slutade där. Visade sig vara den gamla tråkiga erektionen folk kan få efter att ha kilat vidare, kolavippat, hoppat över, osv osv.



Per Gessle borde på riktigt tvingas ta en tur genom ett reningsverk.

Jag har sedan några dagar varit den djupaste trans. Vill inte skryta eller på något sätt skriva upp mina dåd men jag har, tillsammans med tre andra, räddat världen. En legion av odöda har med hatisk ilska stormat våra vackra städer. Medan alla andra käbblade om petitesser har jag samlat en stark armé att kontra denna ondska. Nu är det dags.

- andra tankar -

När man sitter på toaletten och gör sin business är det svårt att inte bli lite uttråkad. Jag är en man som kräver konstant underhållning (varför skulle jag annars ha en basketkorg i duschen?) vilket kan bli aningens... tröttsamt. Måste alltid stilla min rastlösa själ med aktiviteter som aktivt stagnerar ett ungt sinne, t ex. dator, musik, serietidnigar och parafernalia av helt orelevant karaktär. Nåja, nu när jag beskådade mitt kungarike från porslinstronen lyfte jag en serietidning och ville ta självmord. Dilbert suger och allt annat är redan läst och memorerat. Jag började utforska, nyfiket vände jag blicken till höger och konstaterade att jag hade två val: antingen hyra en städerska eller flytta. Besviken, modsluten samt deprimerad vände jag huvudet åt vänster i jakt på bättre nyheter och där fann jag den. Den vardagliga saken som i sin pinsamma uppenbarhet nu tiggde om att få visa sin ståtlighet. Rullen med papper; pappersrullen. Den är prydd med hjärtan. Jag blev intresserad.

Varför i hela friden valde ica att skapa sina rullar med hjärtan på? Hatar dom kärleken till den milda grad att vi ska köra upp den i arslet? eller ser dom en klar koppling mellan mänsklig exkretion och hjärt & lungfonden? Jag såg en viss poesi i detta och tänkte mig alla dåliga kärleksdikter, "sommarlåtar", julen, reklamer med kärlekstema, filmer med Hugh Grant, Per Gessle. Alla skadliga element som tillsammans ger symbolen dess obefläckade rykte förkroppsligades i denna, nu vackert, ihopvikta pappersbit.

Jag torkade mig och log.

Reflektioner angående dagens debatt


Wigger

Currently Low-B is working on a new album hopefully to be released in early 2010. "Im not in it for the money. this album will be released for free. I got something to say. and i got a lot of love, hope, energy, but mostly, principles and self respect that i want to inspire people with. That will always be more important then money."

- Durtylow

Min gamla lumparpolare. Han är, i mina ögon, ett vandrande skämt och inte en läsare av den här bloggen hoppas jag. Micke, du är en jävligt skön snubbe men din musik är en kakofoni av stereotyper som snarast liknar en dålig sketch. Nåja, ni kan kolla in hans livsverk här.

Dollar dollar bill y'all. I'm out.

Homeopati

Jag gillar inte mystiska helare/livscoacher/hypnotisörer/tarotläsare som kissar i sina patienters ansikte med sina kristaller, rökelser, taskiga råd och vattenblandningar. När jag såg att staten hade investerat en ansenlig summa pengar för att anlita dessa kuksugare ville jag skriva ett argt brev till någon lämplig person.

Nåja, för några veckor sedan var jag inne på ett forum för homeopati (homeopati.se). Mest för att jag blev imponerad över modet de visade med att faktiskt ha ett öppet forum skrev ett inlägg. Där förklarade jag vem jag var och mitt intresse av homeopati. Jag bad också någon förklara för mig vad det var och vilka bevis som fanns bakom.

Igår fick jag ett mail från en herr Björn Lundberg (Lundbergselection.se) där han snällt förklarade att han svarade på frågan i forumet (vilket jag missat) och tipsade också om två länkar som förklarade allting lite bättre. En var till det internationella homeopatisällskapets hemsida där jag kunde läsa om alla de under vatten kunde utföra. Den andra var till en dubbelblind studie.. Men länken funkade inte. Typiskt.


Cykel-Ingemar.

Det finns många karaktärer i historien som varit naturligt coola. De har fungerat som magneter och dragit folk till sig, nu har jag tydligen gått med i denna skara tillsammans med Fonzie, Malcolm X och Spider Man. Folk har börjat ringa på och fråga om jag vill hänga.

-Ringklockan-

*Undrar om det är Jehovas igen*

När dörren öppnas möts jag av en kort, knubbig man som snällt kikar fram bakom näshåren.

- Hej får jag vara med dig ett tag?
- Öööö, va?
- Får jag vara med dig ett tag?
- .?
- !
- Nej det tror jag inte går bra
- Okej hejdå
- Hej

Behöver kanske inte förklara att när man är lika eftertraktad som undertecknad är det praktiskt taget omöjligt att låta fansen få som dom vill.

Samlade tankar

Min dag fick en konstig början; hade en djupt detaljerad dröm som övertygade mig att jag redan genomlevt denna torsdag vilket gjorde uppvaknandet till en sorglig historia. Min torsdag gick från att totalt bygga om min lägenhet så den blev en fruktansvärt grym "bachelor pad" till att vakna upp med världens största salivfläck i örat, inse att väckarklockan är djävulens påfund och slås av tanken om det går att göra en stop-motion film i verkligheten med blinkningar.

Jag fick ledigt idag då läraren hellre dukar under för sjukdom än knådar dagens ungdom till morgondagens ledare. Besvikelsen var total och jag undrade om min graf (se förra inlägget) måste utökas.

Dragon Age är fruktansvärt bra. Baldurs gate med bättre grafik, blev först lite besviken på karaktärsbyggnaden som inte var väldigt avancerad. Spelet är dock som om änglar har gett oss en himmelsk avrunkning. Borde nästan vara olagligt.

Do not enter the red zone.


Gröna fältet: Facebook. Tiden används mest åt slösurfning och farmville, är rätt "fräsch" här och fortfarande väldigt ovillig att slita mig från datorn.

Gråa fältet: YouTube. Sparar alltid youtube till efter FB eftersom jag inte vill att någonting ska störa mig i denna nobla syssla.

Lila fältet: Serier. Förklarar sig självt. Tittar igenom allt, ofta flera gånger.

Blåa fältet: Instrument, jag är nu relativt klar med min dag och jag försöker med desperata medel variera mig för att inte fullkomligt förlora förståndet. Vilket jag lyckades med idag klockan 19:30.

Barriär: Här tar en normal människa en promenad eller kanske ägnar sin tid åt konstruktiva saker som plugg eller tv. Jag gjorde fel. Mitt vansinne togs till en helt ny nivå. Jag lät mig bli för uttråkad.

-klockan slog 19:45-




It's a futuristic Mayan ultrasonic squidmask from the Andromeda Galaxy. You know. If you go far away and to the left when it starts to make that "humming" sound.

Jag önskar:

Nu när jag inte fyller år om 13 dagar vill jag göra en önskelista. Eftersom mitt kylskåp är för litet och ingen läser det får bloggen duga. Hmmm, bloggen kan nog likställas med mitt kylskåp faktiskt; steril och fylld med dumheter.

* En hobby. Nu menar jag inte en hobby som typ farmville utan en riktig som man faktiskt kan använda i sociala situationer. Typ fotboll. Är alltid avundsjuk då folk tycker saker om fotboll. Brukar försöka fejka det med lösryckta uttryck typ "jaaa men X har nästan försökt för mycket på sistone, han borde tona ner sig själv och koncentrera sig på sitt jobb". Meningen är fantastiskt tråkig men funkar överraskande ofta.

* Dramatisk sak i min lägenhet. Vill kunna peka på någonting och stolt säga "Japp, jag har en sån". Folk skulle först bli imponerade sen vilja ge mig pengar lite spontant. Alla saker mellan bottenlös brunn och dinosaurie accepteras. Men försök att inte posta den bottenlösa brunnen, blir så jobbigt att bära hem.

* Utökat avstånd mellan toaletten och soffan. Eftersom jag spenderar majoriteten av min tid som en osexig hög på soffan vill jag åtminstone ha lite motion i mina dagliga bestyr. Vägen mellan toan och soffan är för kort för att erbjuda en hälsosam och varierad träning.

* Att det satans aset som sökte på "breathe" och la till alla låtar som kom upp till min vardagliga spellista på ett silverfat. Jag rensar fortfarande bort äckliga avskum till artister. Kuken.

It Crowd

Roy i the it crowd har dom bästa t-shirtarna i hela världen. Skulle döda för vissa, brutalt snygga.

Jag är hedrad

Bestofscience. En användare på youtube som i allsmäktiga helhet sammanfattar alla vetenskapliga rön och bloggar från NASA, CERN och osv... frågade om hon/han kunde bli polare med mig. Jag är hedrad, vördnad och allt för ovärdig. Jag är nästan rörd till tårar. Herregud så satans awesome!

Ja precis så.

Mina kära vänner och bekanta. Mina grannar, medmänniskor och godissugna. Tentan är över vilket absolut inte ska tolkas som att tentan är över. Den ligger i bakhåll, kryper runt hörn och är det där svarta som försvinner då du tittar dit. Den är en fantom, en överbliven skugga av tjernobyl och det där äckliga slammet på botten av dåliga badstränder.

Jag behöver öl, vill byta denna halvätna kunskap mot en helylle-bakfylla. Denna himmelska baktakt och revolutionerande tidsfördriv.

Bakfylleångest < tentaångest.

RSS 2.0